Návštevnosť zimného štadióna v Svidníku prekročila od októbrového otvorenia 10-tisíc návštevníkov

NETKY.SK • 15 Január 2023, 09:00 • 2 min
Návštevnosť zimného štadióna v Svidníku  prekročila od októbrového otvorenia 10-tisíc návštevníkov

SVIDNÍK - Krytý zimný štadión vo Svidníku privítal od svojho otvorenia v októbri minulého roka už viac 10-tisíc návštevníkov.

slovakia

left justify in out

Počas vianočných prázdnin sa, napriek teplému počasiu, počty korčuliarov denne hýbali v priemere okolo 400 ľudí. Podľa mesta sa tak zastrešenie klziska potvrdzuje ako dobré rozhodnutie.

Ako pripomenula PR manažérka mesta Svidník Kristína Tchirová, zastrešenie klziska trvalo deväť mesiacov a stálo viac ako 1,34 milióna eur. Z toho 400-tisíc eur uhradilo mesto z externých zdrojov. Zastrešený zimný štadión ponúka k dispozícii 136 sedadiel pre divákov. Hala je od 22. októbra minulého roka k dispozícii pre širokú verejnosť, pre hokejové tímy, pre návštevníkov s hokejkou a pukom a pridali sa k tomu aj možnosti krúžkov na ľade. „Od otvorenia do nedele 8. januára je počet návštevníkov 10 679. Najväčšiu návštevnosť sme zaznamenali v prvý otvárací víkend a počas vianočných prázdnin, keď bol denný priemer návštevnosti 384 ľudí. Najvyšší počet návštevníkov bol 6. januára v počte 445 ľudí za celý deň,“ skonštatovala Tchirová.

Sen o zastrešenej zimnej hale bol vo Svidníku desaťročia a bola snom viacerých primátorov. Som rada, že sa nám to teraz podarilo zrealizovať a táto teplá zima znásobuje ešte viac jej opodstatnenie. V teplých až vysokoplusových hodnotách na teplomere si užívame stabilné podmienky na korčuľovanie v zastrešenej hale. Napriek týmto pozitívnym správam sme obozretní a stále sledujeme čísla, ktoré nám jej údržba prináša. V súčasnosti sme na vyrovnanej úrovni príjmov a nákladov. Na prelome rokov bola návštevnosť vynikajúca, preto očakávame lepšie čísla, ale stále sme realisti a zodpovedne sledujeme vývoj cien energií,“ uviedla primátorka mesta Svidník Marcela Ivančová.

Zimný štadión vo Svidníku poskytuje okrem samotného korčuľovania aj požičiavanie a brúsenie korčulí a tiež teplé nápoje z automatu. Mesto plánuje tieto služby ešte rozšíriť o bufet.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Peter Vince

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona