Návštevnosť Vysokých Tatier počas zimy stúpla o päť percent, najviac bolo Slovákov

NETKY.SK • 17 Apríl 2018, 07:47 • 2 min
Návštevnosť Vysokých Tatier počas zimy stúpla o päť percent, najviac bolo Slovákov

POPRAD – Vysoké Tatry sa aj v tohtoročnej zimnej sezóne stali cieľovou destináciou pre tisícky dovolenkárov. Predbežné čísla hovoria o päťpercentnom náraste návštevnosti, najviac bolo Slovákov, za nimi Česi a Poliaci.

slovakia

left justify in out

Prvé posezónne čísla ukazujú, že návštevnosť našich veľhôr počas zimnej sezóny stúpla o päť percent. Zaznamenali nárast ubytovaných hostí i jednodňových návštevníkov. „Na nárast návštevnosti mali vplyv predovšetkým dobré lyžiarske podmienky, v Tatranskej Lomnici sa jazdilo už pred Vianocami,“ uviedla pre agentúru SITA Veronika Littvová, riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) Vysoké Tatry.

 

Tatranské informačné kancelárie počas mesiacov november – marec navštívilo viac ako 10 000 ľudí, čo je nárast o 26 percent v porovnaní s minulým rokom. Zhruba 60 percent bolo slovenských turistov, zo zahraničných turistov najpočetnejšiu skupinu tvorili Česi a za nimi Poliaci, Maďari, Nemci.

Ľudia mali záujem okrem lyžovačky aj o kultúrne podujatia organizované OOCR - Tatranské Vianoce – eskimácky víkend Snežné psy, Veľkonočné mestečko, Tatranský ľadový dóm na Hrebienku vytvorený zo 190 ton ľadu. Rekordnú návštevnosť, až 9 500 osôb, zaznamenal Ľadový dóm počas 6. ročníka ľadovej šou, Tatry Ice Master. Cez víkend Tatranci pochovali lyžu Soliskovú, čím dali bodku za zimnou sezónou, ktorá sa začala 1. decembra.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona