Návštevnosť slovenských webov z mobilných telefónov rastie

NETKY.SK • 21 Jún 2013, 12:30 • 2 min
Návštevnosť slovenských webov z mobilných telefónov rastie

BRATISLAVA - Počet internetových užívateľov navštevujúcich webové stránky, ktoré sú zapojené do výskumu AIMmonitor, z klasických osobných počítačov sa v máji medzimesačne zvýšil o viac ako 46 tisíc, nárast návštevnosti z mobilov a tabletov bol takmer 42 tisíc.

slovakia

left justify in out

V prípade osobných počítačov tak išlo o nárast o 1,2 %, návštevnosť webov z mobilných zariadení v máji vzrástla až o 5,9 %. Vyplýva to z výsledkov výskumu, ktoré zverejnila poradenská spoločnosť Gemius.

Počet mobilných zobrazení stránok vykonaných užívateľmi na weboch meraných výskumom AIMmonitor dosiahol v minulom mesiaci viac ako 438 mld., čo je o vyše 15 % viac, ako v apríli. Slovenská online populácia dosiahla v máji 3,17 mil. užívateľov. Tí na webových stránkach zapojených do výskumu vykonali takmer 1,86 mld. zobrazení stránok z klasických počítačov a takmer 440 mil. zobrazení z mobilných zariadení. V porovnaní s aprílom 2013 sa počet mobilných zobrazení stránok zvýšil o viac než 15 %. Slovenskí internetoví užívatelia najradšej navštevovali z mobilov spravodajské webové stránky, takmer rovnako často si prezerali mapy a cestovné poriadky. 

Rozdelenie užívateľov v slovenskej online populácii je takmer rovnomerné s miernou prevahou žien, a to 50,4 %, čo ju odlišuje napríklad od českej internetovej populácie, kde je mierne viac mužov. Najpočetnejšou skupinou užívateľov sú tí so stredoškolským vzdelaním, ktorí tvoria takmer 40 % internetovej populácie a tiež vyučení bez maturity. Tí tvoria viac ako pätinu užívateľov. Najväčšia časť online populácie pochádza z väčších miest s veľkosťou 20 až 99 tisíc obyvateľov, naopak najmenšia časť je z obcí s počtom obyvateľov do 999.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona