Návštevníkov festivalu Rock am Ring evakuovali

NETKY.SK • 3 Jún 2017, 09:22 • 2 min
Návštevníkov festivalu Rock am Ring evakuovali

BERLÍN - V prvý deň najznámejšieho nemeckého hudobného festivalu Rock am Ring evakuovali organizátori z jeho areálu všetkých návštevníkov po tom, čo od polície dostali informácie naznačujúce možné ohrozenie.

slovakia

left justify in out

Organizátori v piatok okolo deviatej večer, ešte pred vystúpením headlinera, požiadali všetkých fanúšikov, aby opustili priestory festivalu. Približne po tridsiatich minútach bol areál prázdny, informuje agentúra AP.

Miestna polícia neskôr informovala, že má k dispozícii „konkrétne informácie", na základe ktorých „nemôže vylúčiť možné teroristické ohrozenie". Konkrétnejšie informácie zatiaľ zo strany polície ani organizátorov na verejnosť neprenikli.

Organizátori festivalu, ktorý sa koná každoročne pri známom motoristickom okruhu Nürburgring, dúfajú, že budú môcť v sobotu pokračovať podľa pôvodného plánu. Ako však uviedol šéf organizačného štábu festivalu Marek Lieberberg, nie je to ešte isté.

Festival Rock am Ring po májovom teroristickom útoku na koncerte Ariany Grande v Manchestri, pri ktorom zahynulo 22 ľudí, výrazne posilnil bezpečnostné opatrenia. Areál festivalu stráži 1200 príslušníkov polície, návštevníci si nesmú brať so sebou do areálu žiadne tašky alebo ruksaky.

Headlinerom piatkového večera mala byť nemecká skupina Rammstein, ktorá už vystúpiť nestihla, podobne ako napríklad britská kapela Bastille. Svoje festivalové vystúpenia naopak stihli absolvovať Rag´N´Bone Man či 2cellos. V sobotu by mali vystúpiť napríklad Die Toten Hosen alebo Sum 41, v nedeľu Macklemore & Ryan Lewis, Jake Bugg či System of a Down.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies