Návštevník sa v Poslaneckej snemovni v Česku pokúsil o samovraždu

NETKY.SK • 30 Apríl 2015, 07:00 • 2 min
Návštevník sa v Poslaneckej snemovni v Česku pokúsil o samovraždu

PRAHA - Rokovanie Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR narušil dnes večer neobvyklý incident. Iba profesionálny a rýchly zásah príslušníkov ochrannej služby polície tam totiž znemožnil istému invalidovi-päťdesiatnikovi spáchať samovraždu skokom z galérie, kde zostal už ako posledný z návštevníkov sledujúcich prácu zákonodarcov. O udalosti informujú české elektronické médiá a internetové servery.

slovakia

left justify in out

Muž s barlami prišiel do snemovne už popoludní s tým, že čaká na prerokovanie bodu o deťoch odobraných českej rodine v Nórsku. Muža policajti zachytili v čase, keď už mal jednu nohu položenú cez balkón na galérii pre hostí v snemovni.

 

Nešťastníka, ktorý sa prítomným poslancom údajne zveril, že má problémy s podnikaním, ako aj s rodinou a že sa už raz o samovraždu pokúsil na pražskom Nuselskom moste, odviezli alarmovaní záchranári na vyšetrenie do nemocnice.

 

Ako informoval vedúci kancelárie snemovne Petr Kynšteter, bezpečnostné opatrenia v dolnej komore českého parlamentu sa predbežne sprísňovať nebudú. Služba na galérii pre hostí je posilnená, zatiaľ nie je dôvod to nejako riešiť, vyhlásil a pripomenul, že došlo k sprísneniu kontroly návštevníkov, ktorí nesmú brať na galériu tašky, ale ani väčšie predmety a podrobujú ich kontrole s využitím röntgenu.

 

Viacero poslancov dalo mužovi kontakt, aby sa po prekonaní depresií pokúsili spoločnými silami nájsť východisko z jeho neľahkej situácie, informoval internetový server Novinky.cz.

 

Veľkú spokojnosť s prácou svojich podriadených vyjadril v rozhovore pre server iDNES.cz riaditeľ ochrannej služby polície Jiří Komorous. Zásah bol podľa jeho slov primeraný a trojica policajtov sa môže tešiť na odmeny.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies