Návštevník newyorskej galérie si odniesol v taške Dalího obraz

NETKY.SK • 22 Jún 2012, 07:19 • 2 min
Návštevník newyorskej galérie si odniesol v taške Dalího obraz

Návštevník newyorskej galérie si odniesol v taške Dalího obraz - Krimi Newyorská polícia pátra po mužovi, ktorý ukradol z galérie v Manhattane obraz Salvadora Dalího v odhadovanej hodnote 150. 000 dolárov (118.

slovakia

left justify in out

img

Newyorská polícia pátra po mužovi, ktorý ukradol z galérie v Manhattane obraz Salvadora Dalího v odhadovanej hodnote 150.000 dolárov (118.000 eur), oznámila dnes agentúra AP.
      Neznámy muž sa dostal do novootvorenej umeleckej galérie Venus Over Manhattan na Madison Avenue ako bežný návštevník. 
      V nestráženom momente zvesil zo steny Dalího akvarel z roku 1949 s názvom "Cartel des Don Juan Tenorio" (Kartel Dona Juana Tenoria) a vopchal si ho do tašky. 
      Ku krádeži došlo v utorok vo večerných hodinách. Polícia vie o páchateľovi zatiaľ len to, že bol oblečený v tmavých džínsoch a čiernobielej košeli, ako to zachytili bezpečnostné kamery. Dalího obraz bol súčasťou otváracej výstavy galérie, ktorá začala fungovať len v máji tohto roku. 

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies