Návštevníci ZOO budú môcť vidieť mláďa jaguára amerického

NETKY.SK • 27 Jún 2014, 14:16 • 2 min
Návštevníci ZOO budú môcť vidieť mláďa jaguára amerického

BRATISLAVA - Návštevníci bratislavskej ZOO budú môcť od 1. júla vo vnútornej expozícii pavilónu šeliem vidieť mláďa jaguára amerického.

slovakia

left justify in out

Mláďa sa narodilo 4. mája. Je to samček, ktorý dostane meno Wakara. Informovala o tom odborná publicistka bratislavskej zoologickej záhrady Jana Kožíková.

 

"Je zdravý, životaschopný a matka sa o neho vzorne stará. Otcom mláďaťa je čoskoro 10-ročný samec Boris a matkou 7-ročná samica Laima," uviedla Kožíková s tým, že v bratislavskej zoologickej záhrade sa doposiaľ narodili štyri mláďatá jaguára amerického. V roku 2000 sa narodila Borisova matka Viki a v roku 2010 sa narodili dve samičky Mayra a Iazua. 

Laima zvládla pôrod bez komplikácií a od prvého dňa sa veľmi obetavo a vzorne stará o svoje mláďa. "Svoj temperament, typický pre jaguára, však nezaprie, preto mláďa agresívne chráni a počas prvého mesiaca života mláďaťa nezniesla ani chovateľov v blízkosti pôrodného boxu," dodala Kožíková.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona