Návštevníci koncertu v Slovenskej filharmónii sa môžu osobne stretnúť so svetovými umelcami

NETKY.SK • 8 Marec 2017, 17:03 • 2 min
Návštevníci koncertu v Slovenskej filharmónii sa môžu osobne stretnúť so svetovými umelcami

BRATISLAVA - Slovenská filharmónia (SF) v Bratislave pripravuje na štvrtok a piatok (9. a 10. marca) o 19.00 h ojedinelé koncerty.

slovakia

left justify in out

"Našimi hosťami budú dvaja výnimoční umelci. Jeden z vedúcich dirigentov našich čias, Američan John Axelrod, ktorý je žiadaný orchestrami po celom svete. A svetoznámy husľový virtuóz Ilya Gringolts, laureát najslávnejšej svetovej husľovej súťaže - Premio Paganini, ktorú vyhral už ako 16-ročný," informuje tlačová tajomníčka SF Martina Tolstova.

 

 

Podľa nej Ilya Gringolts je jedným z najpozoruhodnejších umelcov dnešnej doby. Spolupracuje s najvýznamnejšími orchestrami z celého sveta. V jeho interpretácii zaznie Koncert pre husle a orchester d mol, op. 47 fínskeho skladateľa Jeana Sibelia, ktorý uvedie na slávnych husliach z dielne Antonia Stradivariho.

 

Na úvod koncertov sú v programe Štyri morské interlúdiá z opery Peter Grimes, op. 33a od britského skladateľa Benjamina Brittena. Jej časti Svitanie, Nedeľné ráno, Mesačný svit a Búrka priam s impresionistickou farebnosťou stvárňujú mnohé podoby mora. Pri príležitosti 70. narodenín amerického skladateľa Johna Adamsa, predstaviteľa minimálnej, repetitívnej hudby, zaznie jeho dielo Harmónium. Účinkuje orchester Slovenskej filharmónie a Slovenský filharmonický zbor so zbormajstrom Jozefom Chabroňom a pod taktovkou Johna Axelroda.

 

"Návštevníkov piatkového koncertu pozývame na stretnutie s dirigentom a sólistom, ktoré sa uskutoční 10 minút po koncerte vo foyeri Slovenskej filharmónie," dodala Tolstova.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies