Návštevníci bojnickej ZOO môžu obdivovať najväčšiu labuť sveta

NETKY.SK • 16 Február 2018, 14:45 • 2 min
Návštevníci bojnickej ZOO môžu obdivovať najväčšiu labuť sveta

BOJNICE - Bojnická zoologická záhrada získala najväčšiu labuť sveta, labuť trúbivú. Návštevníci ju môžu obdivovať na veľkom rybníku blízko vstupu do areálu zoo.

slovakia

left justify in out

„V európskych zoo sú chované zriedka. Chovný pár sme priviezli koncom januára z holandského vtáčieho parku v Alphen aan den Rijn.“ povedal o novom prírastku zoológ Michal Sloviak. Agentúru SITA o tom informovala Simona Kubičková z odboru marketingu a propagácie Národnej zoologickej záhrady Bojnice.

Samce labute trúbivej sú väčšie ako samice a môžu vážiť až 13 kilogramov a v rozpätí krídel dosiahnuť viac ako dva metre. Sú biele, výnimkou je čierny zobák a nohy. Tento druh pochádza zo severných oblastí Kanady a pomenovanie získal po charakteristickom trúbiacom zvuku, ktorým sa tieto labute ozývajú. Podobne ako iné labute žijú v trvalých pároch a v prírode obývajú močiare a plytké rybníky alebo jazerá v zóne boreálnych lesov. Okrem tohto druhu labute chová bojnická zoo tiež labute čierne a labute čiernokrké. Na rybníku pod Bojnickým zámkom žijú aj labute hrbozobé.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies