Návšteva Vladimira Putina v Slovinsku komplikuje prejazd dovolenkárov na juh

NETKY.SK • 30 Júl 2016, 10:18 • 2 min
Návšteva Vladimira Putina v Slovinsku komplikuje prejazd dovolenkárov na juh

KLAGENFURT - Doprava dnes zastala v okolí diaľničného tunela Karavanke spájajúceho rakúsku spolkovú krajinu Korutánsko a Slovinsko. Stovky dovolenkárov sa tadiaľ snažili prejsť ešte skôr, než dôjde k jeho plánovanému uzatvoreniu z dôvodu oficiálnej návštevy ruského prezidenta Vladimira Putina v postjuhoslovanskej republike. Informuje o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Uzatvorenie tunela na slovinskej strane bolo naplánované dnes v čase od 11.00 h do 18.00 h. Rakúska polícia však uzavrela diaľnicu A1 vedúcu k tunelu pri dopravnom uzle Villach už o 9.00 h, aby sa zabránilo hromadeniu motorových vozidiel pred tunelom na rakúskej strane.

 

Rakúske úrady aj napriek tomu hlásili pred vstupom do tunela Karavanke sedemkilometrové kolóny. Ide o kľúčové dopravné spojenie pod Alpami medzi Rakúskom a Slovinskom. Mnoho cestujúcich zo západnej Európy ho - predovšetkým v dovolenkových obdobiach - používa pri ceste autom do Slovinska, Talianska a Rakúska.

 

Tamojšie automotokluby už v piatok varovali motoristov pred značnými kolónami, ktoré možno očakávať pri cestách smerom na juh.

 

Niekoľkokilometrové zápchy sa dnes kvôli uzatvoreniu severozápadného úseku diaľnice v Slovinsku z dôvodu návštevy Putina v krajine tvorili aj na slovinsko-chorvátskom hraničnom prejazde Grušovje severne od Záhrebu. Deväťkilometrovú zápchu zaznamenala slovinská dopravná polícia na ceste medzi Mariborom a Záhrebom, ktorú dnes motoristi používajú ako náhradnú trasu po uzatvorení tunela Karavanke, napísala slovinská tlačová agentúra STA.

 

Menšie dopravné narušenia sa vyskytli aj na diaľničnom úseku v okolí talianskych miest Udine a Terst, kadiaľ tiež prechádzajú vodiči snažiaci sa vyhnúť problematickému úseku v okolí Karavanke.

 

Ruský prezident Putin by mal do Slovinska pricestovať dnes o 13.00 h.

 

Na slovinskej strane by mala byť uzavretá diaľnica v celom úseku od štátnej hranice s Rakúskom až po hlavné mesto Ľubľana, pričom nemožno vylúčiť ani ďalšie obmedzenia motoristov.

 

Dovolenkárom, ktorí smerujú do Slovinska alebo Chorvátska, rakúski experti odporúčajú, aby od dopravného uzlu Villach zamierili na tzv. Južnú autostrádu A2 cez Arnoldstein i talianske mestá Udine a Terst a vyhli sa tak kolónam. Druhou ponúkanou alternatívou, o ktorej informovala dnes večer tlačová agentúra APA, je trasa vedúca cez A2 smerom na Graz a odtiaľ cez Pyhrnskú diaľnicu A9 a Spielfeld do Slovinska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies