Návšteva premiéra Hegera v Česku vytvorila podmienky na pokračovanie vzájomnej spolupráce oboch krajín

NETKY.SK • 5 Máj 2021, 15:54 • 2 min
Návšteva premiéra Hegera v Česku vytvorila podmienky na pokračovanie vzájomnej spolupráce oboch krajín

BRATISLAVA - Oficiálna návšteva predsedu Eduarda Hegera v Českej republike dňa 15. apríla potvrdila blízke vzťahy oboch krajín.

slovakia

left justify in out

Návšteva zároveň vytvorila podmienky na ďalšie posilňovanie politického a expertného dialógu a vzájomnej spolupráce nielen medzi Českou republikou a Slovenskom, ale aj na európskej a regionálnej úrovni. Počas svojej prvej zahraničnej cesty v úlohe premiéra sa Heger stretol s prezidentom Milošom Zemanom, premiérom Andrejom Babišom, predsedom senátu českého parlamentu Milošom Vystrčilom a predsedom poslaneckej snemovne Radkom Vondráčkom.

 

Prečítajte si tiež: Slovensko a Rakúsko sú pripravené uzavrieť novú dohodu

„Bilaterálne rokovania predsedov vlád SR a ČR potvrdili kľúčový význam európskej solidarity a spolupráce v boji proti pandémii COVID-19 a obnovy ekonomického rastu. ČR vysoko ocenila poskytnutie desaťtisíc kusov vakcíny Moderna, ktoré vníma ako symbolické gesto vzájomnej solidarity medzi SR a ČR počas bezprecedentnej krízy pandémie COVID-19,“ uvádza sa v Informácii o priebehu a výsledkoch oficiálnej návštevy delegácie Slovenskej republiky vedenej predsedom vlády Eduardom Hegerom v Českej republike, ktorú dnes vláda zobrala na vedomie.ďalej v materiáli.

 

Mohlo by vás zaujímať: Reštart vlády 2:0 sa podaril, ako dlho však koalícia vydrží, je otázne. Zvyšovanie DPH je stále horúcou témou

Vzájomné rokovanie predsedov vlád oboch krajín podľa správy deklarovalo obojstranný záujem pokračovať v tradícii spoločných zasadnutí vlád, ktorých cieľom je generovať spoločné projekty, ktoré zvyšujú kvalitu života a bezpečnosť občanov oboch krajín. Heger a Babiš potvrdili aj spoločný postoj k jadrovej energetike, ktorú považujú za „kľúčovú súčasť energetického mixu ČR a SR“. V oblasti obrany vyzdvihli obaja premiéri spoluprácu na misiách v zahraničí a deklarovali záujem o spoluprácu pri nákupe vojenského materiálu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona