Návrhy opozície neuspeli, vládna väčšina ich dnes všetky zamietla

NETKY.SK • 13 Október 2017, 12:11 • 2 min
Návrhy opozície neuspeli, vládna väčšina ich dnes všetky zamietla

BRATISLAVA – Koaličná väčšina dnes v parlamente odmietla opozičné návrhy. Patrí medzi ne návrh hnutia Sme rodina, ktoré chcelo znížiť hranicu veku zodpovednosti za spáchanie priestupku na 14 rokov.

slovakia

left justify in out

Hnutie chcelo aj zmierniť súčasný stav osobitnej priestupkovej imunity voči určitej neprispôsobivej časti obyvateľstva, ktorá má v súčasnosti širokú možnosť vyhnúť sa sankciám za spáchané priestupky.

Hnutie Sme rodina chcelo tiež spravodlivo upraviť vzťahy nájomcov a prenajímateľov - vlastníkov bytov, ktoré boli týmto prenajímateľom vrátené v rámci reštitúcií. Do parlamentu preto predložilo novelu zákona o ukončení a spôsobe usporiadania niektorých nájomných vzťahov k bytom. Poslanci však návrh zamietli.

Hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽANO) nepochodilo s návrhom upraviť zákon o pohrebníctve tak, aby garantoval ochranu ľudskej dôstojnosti a dôstojnosti nakladania s ľudskými pozostatkami a ostatkami. Návrhom chceli zabrániť vystavovaniu tiel zosnulých za účelom dosiahnutia zisku.

 

Podmienky by mali byť podľa nich prísnejšie aj v cezhraničnom styku a nakladanie s pozostatkami tela by malo podliehať prísnej kontrole a najmä poučeniu a informovanému súhlasu darcu, resp. zosnulej osoby. Tým sa podľa hnutia OĽANO dosiahne aj náležitá implementácia dohovoru do slovenského právneho poriadku.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies