Návrhy kandidátov do volieb ďalšieho člena Súdnej rady treba poslať do pondelka

NETKY.SK • 12 Október 2014, 15:49 • 2 min
Návrhy kandidátov do volieb ďalšieho člena Súdnej rady treba poslať do pondelka

BRATISLAVA - Posledným dňom na navrhovanie kandidátov do novembrových volieb jedného člena Súdnej rady SR, ktorého vyberú sudcovia, je pondelok 13. októbra. Informuje o tom Súdna rada na svojej webovej stránke.

slovakia

left justify in out

Voľby sú naplánované na 25. novembra, medzi ohlásenými kandidátmi je napríklad bývalý predseda Najvyššieho súdu (NS) SR Štefan Harabin, ktorého navrhlo desať sudcov Trestného kolégia NSSR.
      

Harabinovi skončilo funkčné obdobie predsedu NS SR, počas ktorého bol aj predsedom Súdnej rady, v júni. Podľa novely Ústavy platnej od 1. septembra už šéf NS SR nie je zároveň aj predsedom Súdnej rady. Novela ústavy priniesla aj ďalšie zmeny. Jednou z nich je rozšírenie zastúpenia sudcov v Súdnej rade. Pôvodne si sudcovia do Súdnej rady volili osem zástupcov, po novele ústavy ich má byť deväť. V novembrových voľbách má byť zvolený práve tento deviaty zástupca sudcov. Voliť môže takmer 1400 slovenských sudcov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies