Návrhár Hedi Slimane opúšťa Yves Saint Laurent

NETKY.SK • 3 Apríl 2016, 14:36 • 2 min
Návrhár Hedi Slimane opúšťa Yves Saint Laurent

PARÍŽ - Francúzsko-tuniský módny návrhár Hedi Slimane odchádza z miesta kreatívneho riaditeľa francúzskeho módneho domu Yves Saint Laurent (YSL).

slovakia

left justify in out

Jeho nástupcu by mala spoločnosť Kering, ktorá značku vlastní, oficiálne predstaviť v najbližších dňoch, hoci podľa agentúry Reuters by ho mal nahradiť belgický dizajnér Anthony Vaccarello. Vaccarello je známy predovšetkým vďaka svojej eponymnej značke, ktorá sa vyznačuje minimalizmom či asymetriou.

 

Ako uviedla Reuters, návrhár talianskeho pôvodu sa údajne pred prijatím pracovnej ponuky zaviazal, že prestane rozvíjať svoju značku a sústredí sa výlučne na Yves Saint Laurent.


Hedi Slimane sa stal kreatívnym riaditeľom legendárnej značky YSL v roku 2012. Rodák z Paríža svojimi špecifickými návrhmi zaviedol do značky štýl grunge, aj vďaka čomu sa Yves Saint Laurent stal jedným z najvyhľadávanejších a najúspešnejších módnych domov v priemysle. Na starosti mal nielen návrhy pre najnovšie kolekcie, ale aj kampane, ktoré zvykol sám nafotiť. Slimane pôsobil v Yves Saint Laurent aj v druhej polovici 90. rokov minulého storočia, keď mal ako umelecký riaditeľ na starosti mužskú líniu.

 

Začiatkom milénia však módny dom opustil a stal sa kreatívnym riaditeľom mužských kolekcií pre módny dom Christian Dior, v ktorom zotrval do roku 2007. Počas svojej kariéry spolupracoval aj s módnym domom Louis Vuitton či navrhol modely pre viaceré osobnosti vrátane zosnulého Davida Bowieho, Micka Jaggera, Jacka Whitea, Brada Pitta, Madonny či Nicole Kidman.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies