Návrhár Boris Hanečka vyhadzuje vianočný stromček až v máji

NETKY.SK • 25 December 2013, 10:00 • 2 min
 Návrhár Boris Hanečka vyhadzuje vianočný stromček až v máji

BRATISLAVA - Známeho dizajnéra označujú priatelia za "vianočného fanatika". Keď sa nevie rozhodnúť, má doma i päť stromčekov, ktorým vyrába liečivé zábaly, aby vydržali čo najdlhšie.

slovakia

left justify in out

Slovenský návrhár Boris Hanečka Vianoce nadovšetko miluje. Sviatočnú atmosféru sa snaží vytvoriť aj svojim priateľom, či už v ateliéri alebo na domácom vianočnom večierku. "My si robievame taký vianočný večierok spolu s Borisom a ešte nejakými priateľmi u Borisa a on si na tom dá veľmi záležať. Nie že by piekol plechy plné koláčov, ale tá atmosféra je strašne dôležitá," prezradila o svojom kamarátovi a kolegovi dizajnérka Hana Převrátilová, ktorá s Hanečkom nedávno predstavila novú kolekciu spoločenských šiat na prehliadke Orange Fashion 2013. "Dokonca musím povedať, že tie posledné tri dni, čo sme robili na tej kolekcii, ma naozaj terorizoval koledami," dodala.

V domácnosti známeho tvorcu je počas adventu vianočná atmosféra všadeprítomná. "Ak môžem niečo naňho prezradiť, tak minulý rok sa nechal tak uniesť, že nemal jeden stromček, ale päť, čiže mal v izbičke lesík. Vianočný lesík mal," povedala Převrátilová. "Nevedel som si vybrať totiž, ktorý je krajší," vysvetlil Hanečka, ktorý hľadá najkrajšie stromčeky na všetkých možných miestach, pretože veľké obchodné reťazce už jeho predstavám nestačia. "A väčšinou mi to vozia taxíky na streche. Keď idete s troma stromčekmi z Bratislavy do Stupavy, je to celkom zábava," povedal so smiechom. 

Kúpou stromčekov sa to však u známeho návrhára ani zďaleka nekončí. Aby vianočné borovice vydržali čo najdlhšie, Hanečka im pripravuje špeciálny liečivý kokteil. "Aby vydržali dlho. Acylpyrínový kokteil, ktorý musíte stále rozrábať - rozpučiť ten acylpyrín, zmiešať to s vodou a každý deň to dávať - vydrží aj do mája!" vysvetlil dizajnér. "Ľudia ku mne radi chodia, to je čaro Vianoc. Čaro Vianoc existuje, keď si ho urobíte," dodal. 

Niekoľko vianočných stromčekov si však vyžaduje i množstvo dekorácií a ozdobovania. "Ja vyťahujem babkine gule, ktoré maľovala ona sama, ktoré sú úplne perfektné, takže si ich šanujem," povedal Hanečka, ktorý si na výbere tých správnych dekorácií dáva mimoriadne záležať. "Ja mám veľmi veľa ozdôb, ale vždy sa rozhodujem, ktorú na ten stromček dám a nie je ich tam vždy veľa. To ja dôkladne a starostlivo vyberám. Stále to nie je o kvantite. Je to o dôslednom výbere," opísal. 

Aj keď je pre známeho dizajnéra dôležitejšia atmosféra Vianoc ako materiálne darčeky, svojich priateľov dokáže pri vianočnom stromčeku niekedy poriadne prekvapiť. "Ja som od neho dostala prizmu. Prizma je súčiastka kamery vraj... Je to taký zabrúsený kryštál," prezradila Hana Převrátilová. "Aby sa na mňa pozerala cez inú prizmu," vysvetlil s úsmevom Hanečka. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona