Návrhár Bartolen predstavil svadobné šaty pre každú ženu

NETKY.SK • 14 Jún 2012, 21:49 • 2 min
Návrhár Bartolen predstavil svadobné šaty pre každú ženu

Návrhár Bartolen predstavil svadobné šaty pre každú ženu - Pre ženy V stredu sa v hlavnom meste Slovenska konala nezvyčajná módna prehliadka. Návrhár Róbert Bartolen predstavil exkluzívnu kolekciu s názvom Purely venovanú špeciálne svadobným šatám navrhnu

slovakia

left justify in out

img

V stredu sa v hlavnom meste Slovenska konala nezvyčajná módna prehliadka. Návrhár Róbert Bartolen predstavil exkluzívnu kolekciu s názvom Purely venovanú špeciálne svadobným šatám navrhnutým podľa štyroch ročných období a rozličnému temperamentu žien. Módnu šou tematicky zasadil do prostredia Kostola Klarisiek v Bratislave.

V priestoroch koncertnej siene prispôsobenej módnemu mólu mali prítomní možnosť vidieť celkovo dvanásť svadobných modelov. Medzi modelkami, ktoré si svadobné šaty vyskúšali, sa predviedli aj Miss Slovensko 2011 Michaela Ňurciková a Miss Slovensko 2007 Veronika Husárová. “Obdivujem jeho diela a nielen čo sa týka jeho módnych výtvorov, ale aj dizajnérskych doplnkov, ktorých mám niekoľko. Často sa necháva inšpirovať kvetmi, miluje ich tak, ako ja,” uviedla na adresu módneho dizajnéra a floristu Husárová, ktorá prehliadku uzatvárala v noblesných šatách s krinolínou.

Aktuálnou inšpiráciou rodáka z Nitry je vízia čistoty ako esencia krásy v spojení s prírodou. To sa prejavilo pri rozdelení kolekcie dvanástich šiat podľa ročných období a tiež štyroch typov žien podľa jeho subjektívneho vnímania. Celok “Rebel” určený pre podmanivé a nezlomné ženy reprezentujú v jeho kolekcii metalické materiály, čistota v líniách a solitérne doplnky, celok “Refining” pre precízne ženy je charakteristický jednoduchosťou a kvalitnými materiálmi, časť kolekcie s názvom “Romantic” je zasa určená pre éterické a zasnené dámy a reprezentujú ju najmä ľahké a jemné materiály, zatiaľ čo celok “Royal” určený pre noblesné ženy vyniká ťažkými materiálmi, surovo, ale štylizovane opracovanými kameňmi a kovmi. Niektoré z predvedených modelov boli doplnené výraznými šperkmi vytvorenými špeciálne pri príležitosti módnej šou. “V každom zo štyroch celkov sú aplikované viaceré rôznorodé línie a strihy. Snažil som sa vytvoriť rôznorodosť či už to je rôznorodosť postavy, strihov vlasov, farby očí, ale aj povaha. Chcel by som, aby sa naozaj každá žena našla aspoň v jednom modeli,” povedal Bartolen.

Ako samotný dizajnér priznal, Purely je vyvrcholením jeho minuloročnej kolekcie Pure. ”Pre mňa bola Pure akýmsi postupom v práci - potreba čistoty, odzrkadľujúcej prírodu štylizovanú do zurbanizovaného prostredia. No a Purely tiež odzrkadľuje prírodu, mestské prostredie štylizované do čistoty s etnoprvkami, ktoré sú akousi ústrednou časťou vyvrcholenia,” vysvetlil.

Bartolen sa s myšlienkou vytvoriť svadobnú kolekciu pohrával už dlhšie, zlom však nastal až na dovolenke v Afrike. “Keď som našiel spojivo na mojej dovolenke v Maroku, kde som sa začal konfrontovať s etnikom danej národnosti, začal som skicovať modely. Tie v sebe niesli niečo, čo vo mne evokovalo nadčasové poňatie etnika ľudstva do štylizácie prostredia plného skla, odrazu v ňom, opracovaného kameňa, spracovaného kovu a vytvorenia línií a presných pravidiel,“ uzavrel.

Róbert Bartolen patrí k významným tváram slovenského módneho priemyslu, presadil sa ako módny návrhár a florista. Narodil sa v Nitre, kde aj absolvoval Slovenskú poľnohospodársku univerzitu. Floristike sa úspešne venoval už na základnej škole, podarilo sa mu dosiahnuť tiež titul majstra Slovenska. Istý čas pôsobil dokonca na poste kreatívneho riaditeľa súťaže. V rámci módneho dizajnérstva pôsobí na scéne už niekoľko rokov, jeho kolekcie sú súčasťou Bratislavských módnych dní, navrhuje tiež modely pre viaceré slovenské celebrity ako napríklad modelku Veroniku Husárovú, herečky Evu Pavlíkovú, Tatianu Pauhofovú, Évu Vicu Kerekes či Zuzanu Kanócz.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona