Návrh zakázať interrupcie považuje Miškov za návrat do stredoveku

NETKY.SK • 9 December 2015, 18:55 • 2 min
Návrh zakázať interrupcie považuje Miškov za návrat do stredoveku

BRATISLAVA - Mimoparlamentná strana SKOK odmieta návrh novely Ústavy SR z dielne poslancov Štefana Kuffu, Mariána Kvasničku a Jozefa Mikloška.

slovakia

left justify in out

Považuje za nemysliteľné plošne zakazovať interrupcie či umelé oplodnenie ústavným zákonom, pod hrozbou trestu. Návrh označil predseda strany a poslanec Národnej rady SR Juraj Miškov za návrat do stredoveku.

 

"Niektoré aspekty ľudského života by nemali byť regulované zákonmi, a ani štát by do nich nemal zasahovať. Sloboda každého občana v rozhodovaní by mala byť zachovaná, rovnako aj v oblasti partnerských vzťahov. Zasahovanie do slobody rozhodovania občanov, predovšetkým žien, nie je demokratické a ani ľudské," povedal Miškov v dnešnej rozprave.

 

Predložená novela Ústavy navrhuje ústavný zákaz interrupcií, ako aj registrovaných partnerstiev, a tiež navrhujú ústavne zakázať metódy asistovanej reprodukcie pod hrozbou trestu. "Návrhy, ktoré predkladajú páni poslanci, je možné označiť aj ako katechizmus v paragrafovom znení. Sú však nebezpečné v tom, že svojou stratégiou radikalizácie môžu posúvať hranice toho, čo je normálne, a pri nedostatku našej reflexie, kritickosti a obozretnosti môžu otupiť našu citlivosť na to, čo nás skutočne ohrozuje," uzavrel Miškov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies