Návrh rozpočtu ČR na budúci rok je hotový a predloží ho Babiš

NETKY.SK • 19 Máj 2017, 09:36 • 2 min
Návrh rozpočtu ČR na budúci rok je hotový a predloží ho Babiš

PRAHA - Návrh štátneho rozpočtu ČR na budúci rok je hotový, počíta s deficitom 50 miliárd českých korún (1,88 miliardy eur) a predloží ho ešte český minister financií Andrej Babiš. V relácii Duel Jaromíra Soukupa na TV Barrandov to vo štvrtok (18.5.) večer povedal samotný Babiš.

slovakia

left justify in out

Reagoval tým na špekulácie, v rámci ktorých sa v uplynulých dňoch hovorilo o tom, že návrh rozpočtu bude musieť pripravovať až jeho nástupca vo funkcii, ktorým by sa mohol stať Ivan Pilný.

 

Babiš v relácii ďalej uviedol, že návrh dá vláde k dispozícii na pripomienky do na to určenej elektronickej knižnice už budúci týždeň.

 

Minister podľa vlastných slov počíta s tým, že vláda bude o jeho predloženom návrhu diskutovať do septembra.

 

Predkladaný rozpočet podľa neho počíta okrem iného so zvýšením dôchodkov o 501 českých korún (18,81 eur), tiež so zvýšením platov a navýšením rozpočtu na obranu a šport.

 

Babiš v relácii reagoval aj na tvrdenie premiéra Bohuslava Sobotku, ktorý ho obvinil z toho, že neplatí dane a obchádza zákony. "Samé klamstvá a ohováranie," povedal.

 

Babiš sa vyjadril tiež k svojmu možnému nástupcovi v úrade Pilnému. Uviedol pritom, že Sobotka mal v súlade s koaličnou zmluvou na tento postu prijať námestníčku ministra financií pre dane Alenu Schillerovú či ministra životného prostredia Richarda Brabca, ktorých Babiš navrhoval ešte pred Pilným.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona