Návrh o podpore nájomných bytov sa opäť presúva

NETKY.SK • 4 November 2021, 13:56 • 2 min
Návrh o podpore nájomných bytov sa opäť presúva

BRATISLAVA - Požiadal o to predkladateľ návrhu poslanec Miloš Svrček. Uviedol, že dôvodom sú najmä rokovania, ktoré sa stále uskutočňujú. Poslanci dnes pokračujú v diskusii k reforme národných parkov.

slovakia

left justify in out

img

 

Návrh zákona o podpore štátneho nájomného bývania sa presúva na ďalšiu riadnu schôdzu so začiatkom od 23. novembra. 

 

Návrh zákona bol podľa Svrčeka preložený predovšetkým pre prebiehajúce rokovania k pozmeňujúcemu návrhu s koaličnými partnermi. Priblížil, že ešte nie sú ukončené rokovania o konečnom znení a obsahu návrhu. "Verím, že v najbližších dňoch sa sfinalizuje konečný obsah pozmeňujúceho návrhu, ktorý bude prijateľný pre všetky dotknuté strany," dodal Svrček.

 

img

 

Návrh zákona o podpore štátneho nájomného bývania je už v druhom čítaní. Podľa neho výstavba nových nájomných bytov, ktorých nájom by mal byť vďaka štátnej podpore o 30 % lacnejší ako v prípade komerčných prenájmov, by mala byť systémom neutrálnym voči štátnemu rozpočtu aj voči rozpočtu samospráv.

 

Možno vás zaujme: Takéto zmeny chystá minister Doležal!

 

Poslanci dnes pokračujú v diskusii k reforme národných parkov. Zákonodarcovia o reforme hovorili aj počas predchádzajúcich dní. Diskusii dominovalo najmä vystúpenie poslanca Jaromíra Šíbla, ktorý musel druhýkrát čítať svoj pozmeňujúci návrh, keďže predtým sa pomýlil. Jeho návrh má 14 strán, čítal ho takmer dve hodiny.

 

Návrh legislatívy hovorí o tom, že správa štátnych pozemkov v národných parkoch sa má presunúť pod Štátnu ochranu prírody. S pozmeňujúcim návrhom okrem Šíbla už vystúpil aj Jaroslav Karahuta. Predložený návrh kritizuje nielen opozícia, ale aj koaliční poslanci, napríklad Patrick Linhart či exminister pôdohospodárstva Ján Mičovský. Hnutie Sme rodina avizovalo, že reformu nepodporí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies