Návrh na zdanenie internetu ostro kritizoval hovorca komisárky EK

NETKY.SK • 28 Október 2014, 14:22 • 2 min
Návrh na zdanenie internetu ostro kritizoval hovorca komisárky EK

BUDAPEŠŤ/BRUSEL - Ostrý protest proti plánovanému zdaneniu internetu adresoval dnes v Bruseli maďarskej vláde Ryan Heath - hovorca komisárky Európskej komisie zodpovednej za digitálnu agendu Neelie Kroesovej. Informovala o tom agentúra MTI.

slovakia

left justify in out

Na pravidelnej dennej tlačovej konferencii EK Heath povedal, že Maďarsko už aj tak zaostáva za priemerom členských štátov Európskej únie v oblasti digitálneho sektora.
     

Podľa hovorcu by sa Maďarsko ubralo zlým smerom, ak by zavedením tejto dane zneistilo využívanie prenosu dát prostredníctvom internetu. "Európu môže z krízy vytiahnuť práve digitálne hospodárstvo," cituje MTI Heartha.
     

Kroesová minulý týždeň na Twitteri povzbudila Maďarov k účasti na nedeľňajšej demonštrácii a výzvu organizátorov na protest zdieľala na svojej stránke na Facebooku.
     

Proti zámeru vlády premiéra Viktora Orbána zdaniť internet protestovali v nedeľu večer v Budapešti tisíce Maďarov. Vládu vyzvali, aby do 48 hodín úplne stiahla z parlamentu návrh na zdanenie internetu.
     

Vládna strana Fidesz však predložila v pondelok parlamentu pozmeňujúci návrh, ktorým by bola určená horná hranica mesačného zdanenia internetu na 700 forintov (2,27 eura) a v prípade právnických osôb 5000 forintov (16,32 eura).
     

Odporcovia už pripravujú protesty v Budapešti, viacerých maďarských mestách, ale aj vo Varšave.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona