Návrh na rovnaké odmeňovanie členov komisií Klus presunul na ďalšiu schôdzu

NETKY.SK • 29 Marec 2017, 10:08 • 2 min
Návrh na rovnaké odmeňovanie členov komisií Klus presunul na ďalšiu schôdzu

BRATISLAVA - Návrh novely zákona o obecnom zriadení poslanec NR SR a predkladateľ návrhu Martin Klus (SaS) stiahol z aktuálnej schôdze. Ako povedal Klus pre agentúru SITA, návrh predloží po diskusii s ministerstvom na ďalšej schôdzi parlamentu.

slovakia

left justify in out

„Máme záujem, aby bol návrh priechodný aj naprieč koalíciou, a preto je dôležité, aby bol všeobecný súhlas. O návrhu som hovoril aj s ministrom vnútra,“ vysvetlil dôvody.

Cieľom novely je zaviesť záväzné odmeňovanie členov komisií na princípe zachovania rovnakých podmienok pre členov komisií, ktorí sú poslancami obecného zastupiteľstva ako aj členov komisií, ktorí poslancami obecného zastupiteľstva nie sú. „V súčasnosti obce a mestá uplatňujú rozdielny prístup k odmeňovaniu členov komisií, ktorý v mnohých prípadoch nerešpektuje zásadu rovnosti medzi členmi komisií; často sa totiž stáva, že členovia komisií, ktorí sú poslancami, majú priznaný nárok na odmenu a členovia - neposlanci ho priznaný nemajú,“ ozrejmuje Klus, podľa ktorého predložený návrh tento stav napráva.

„Podľa predloženého návrhu zásady odmeňovania poslancov bude určovať obecné zastupiteľstvo, pričom bude platiť pravidlo, že členovia komisií, ktorí nie sú poslancami, musia mať nárok na odmenu podľa rovnakých zásad ako členovia komisií, ktorí sú poslancami,“ uvádza s tým, že obecné zastupiteľstvo bude môcť tiež rozhodnúť, že členstvo v obecnej komisii je čestná funkcia bez nároku na odmenu. V takom prípade však budú bez nároku na odmenu všetci členovia komisií a to bez ohľadu na to, či sú poslancami alebo nie.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies