Návrh na predĺženie väzby piťovcom je už na súde

NETKY.SK • 14 Máj 2012, 11:16 • 2 min
Návrh na predĺženie väzby piťovcom je už na súde

Návrh na predĺženie väzby piťovcom je už na súde

slovakia

left justify in out

img

Návrh na predĺženie väzby údajného bossa bratislavského podsvetia Juraja O., alias Piťa, je už na súde. Rozhodovať o ňom bude Špecializovaný trestný súd (ŠTS).

"Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry 11. mája 2012 predložil Špecializovanému trestnému súdu návrh na predĺženie trvania väzby viacerým členom skupiny," povedala dnes pre TASR hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Vladimíra Gedrová. Podľa hovorkyne ŠTS Kataríny Kudjákovej ide spolu o deväť osôb. "Sudca pre prípravné konanie študuje spis a v zákonných lehotách nariadi výsluch obvinených," povedala Kudjáková. Obvineným končí lehota väzby v polovici júna.

Piťa spolu s ďalšími mužmi stíhajú za bombový útok na dve autá a dom. Zadržali ho vlani v novembri pri najväčšej policajnej akcii v slovenskej histórii. Pochytali vtedy 20 údajných Piťových komplicov a obvinili 23 ľudí. Okrem iného z podvodov s hypotekárnymi úvermi v USA a z drogovej trestnej činnosti.

Juraja O. vzal do väzby vlani v novembri Okresný súd v Trnave. Medzitým ho však obvinili aj zo zosnovania zločineckej skupiny a preto má o ďalšom trvaní väzby rozhodnúť ŠTS.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies