Návrh na predĺženie termínu podávania žiadostí o dotácie zamietli

NETKY.SK • 13 September 2013, 19:13 • 2 min
Návrh na predĺženie termínu podávania žiadostí o dotácie zamietli

BRATISLAVA - Krajskej poslankyni Monike Flašíkovej-Beňovej dnes na rokovaní dotačnej komisie Bratislavského samosprávneho kraja zamietli návrh, aby sa predĺžil termín na predkladanie žiadostí o dotácie z kraja pre obecné samosprávy, určené na zvýšenie kapacity v materských školách.

slovakia

left justify in out

"Župan v auguste predstavil kampaň na riešenie akútnej situácie s materskými školami, ktorú chce župa riešiť v spolupráci so starostami, a ponúkol obciam možnosť získať podporu na rozšírenie kapacít škôlok 900 eur na každé nové miesto, maximálne 8000 eur. Dotačná komisia dostala na stôl žiadosti z 31 samospráv, ktoré spolu žiadajú zhruba 225.000 eur. V kraji je pritom vyše 180 škôlok zriadených samosprávou, v ktorých chýba viac ako 1500 miest pre deti," uviedla poslankyňa Flašíková-Beňová. Ako dodala, "celý proces sprevádzalo viacero pochybností i krátky termín, čo znemožnilo väčšine obcí prihlásiť sa do výzvy. Spravím všetko pre to, aby zastupiteľstvo na budúci týždeň opravilo županom nespravodlivo nastavené podmienky a odstránilo diskrimináciu detí v rámci kraja."

Ako vysvetlil predseda BSK Pavol Frešo, o tomto projekte s materskými školami kraj komunikoval už v lete so starostami obcí. "Stretol sa s pozitívnymi ohlasmi, našu iniciatívu starostovia privítali a aj pre krátkosť času stačili podať svoje projekty. Dotácie sú viazané na rozšírenie súčasných kapacít, teda zvýšenie počtu miest v materských školách. Došlo 31 žiadostí. Poskytnutie dotácií sa vzťahuje na všetky projekty tohto charakteru počas celého roka," dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies