Návrh na odvolanie premiéra je politickým divadlom pred komunálnymi voľbami

NETKY.SK • 7 November 2014, 17:23 • 2 min
Návrh na odvolanie premiéra je politickým divadlom pred komunálnymi voľbami

BRATISLAVA - Snahu niektorých opozičných strán o odvolanie premiéra Roberta Fica (Smer-SD) označila jeho hovorkyňa Beatrice Szabóová za politické divadlo pred komunálnymi voľbami. Ako dodala, ide o zjavne neodôvodnený návrh, ktorý nemá ani podporu celej opozície.

slovakia

left justify in out

"Navyše je nezmyselne namierený voči premiérovi, ktorý v tomto prípade rázne konal," dodala.
     

Ako poznamenala, vláda Roberta Fica prijala zákony o ochrane oznamovateľov korupcie, o financovaní politických strán, obmedzila možnosti hotovostných platieb do výšky 5000 eur a zaviedla transparentné elektronické trhovisko pri verejnom obstarávaní. "Čiže urobila v boji proti korupcii viac než akákoľvek iná vláda. Všetky tieto kroky ocenila skupina GRECO pri Rade Európy, ktorá vyradila Slovensko zo svojho monitoringu," podčiarkla hovorkyňa.
     

Pod návrhom na zvolanie mimoriadnej schôdze na odvolanie premiéra sú podpísané SDKÚ-DS, OĽaNO, SaS a nezaradení poslanci. Most-Híd a KDH sa chcú na schôdzi aktívne zúčastniť.
     

Opozícia návrh odôvodnila tým, že Smer-SD pod vedením Fica dlhodobo vytvára na Slovensku systém vedúci k podpore korupcie a klientelizmu a posúva demokraciu od západného typu k oligarchickej. Podľa nich bohatne úzka skupina ľudí, pričom väčšina obyvateľstva chudobnie.
     

Predseda vlády tak bude čeliť opozičnému pokusu o odvolanie tretí raz v tomto volebnom období. 
      

Šéf parlamentu Pavol Paška (Smer-SD) zvolal na žiadosť 33 poslancov mimoriadne zasadnutie parlamentu na sobotu 8. novembra o 18.30 h.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona