Návrh migračného balíka EK je nedemokratický a neľudský

NETKY.SK • 5 Máj 2016, 15:46 • 2 min
Návrh migračného balíka EK je nedemokratický a neľudský

BUDAPEŠŤ - Nový návrh migračného balíka Európskej komisie je nedemokratický a neľudský, vyhlásil dnes pred novinármi v Budapešti minister riadiaci úrad maďarskej vlády János Lázár.

slovakia

left justify in out

Podľa agentúry MTI minister povedal, že návrh je nedemokratický, pretože berie členským krajinám právo na sebaurčenie, a je tiež neľudský, pretože neberie do úvahy zámery prisťahovalcov.

 

"Skutočnosť, že sa snažia určiť cenu človeka na základe jeho pôvodu, pripomína obdobie najtemnejších rokov Európy," zdôraznil Lázár.

 

EK oznámila, že plánuje zásadne zmeniť európsky azylový systém tak, aby sa zmiernil tlak migrantov na niektoré krajiny. Členské krajiny, ktoré odmietnu mechanizmus prerozdeľovania migrantov, budú musieť platiť finančné kompenzácie, a to vo výške 250.000 eur za jedného neprijatého utečenca.

 

Maďarská vláda podľa Lázára nedokáže zastaviť Brusel, na to je potrebné zomknutie všetkých Maďarov. Preto vláda považuje za dôležité, aby parlament čo najskôr rozhodol o nariadení referenda o povinných kvótach.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies