Návratový modul s tromi kozmonautmi z ISS bezpečne pristál v Kazachstane

NETKY.SK • 3 Jún 2018, 16:21 • 2 min
Návratový modul s tromi kozmonautmi z ISS bezpečne pristál v Kazachstane

MOSKVA - Traja kozmonauti, ktorí na Medzinárodnej vesmírnej stanici (ISS) strávili 169 dní, pristáli v nedeľu v strednej časti Kazachstanu. Informovala o tom agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

Návratový modul kozmickej lode Sojuz MS-07 bezpečne dopadol o 14.39 h SELČ do stepi neďaleko od kazašského mesta Žezkazgan. Na jeho palube sa nachádzali Rus Anton Škaplerov, Američan Scott Tingle a Japonec Norišige Kanai.

 

Trojicu astronautov, ktorí vyzerali byť v dobrej kondícii, vytiahli z modulu v priebehu 30 minút od pristátia. Následne ich previezli do mesta Karaganda, kde sa podrobia lekárskym testom a potom odcestujú buď do Moskvy alebo do Houstonu.

 

Ako informovala agentúra TASS, Škaplerov na Zem doviezol loptu, ktorú na ISS priviezol iný ruský kozmonaut Oleg Artemiev. S touto loptou sa bude hrať v prvom zápase blížiacich sa majstrovstiev sveta vo futbale, ktoré sa onedlho začnú v Rusku.

 

Na palube ISS zostala trojčlenná posádka v zložení: Američania Drew Feustel a Ricky Arnold a Rus Oleg Artemiev. Ďalšia trojčlenná posádka sa na ISS vydá túto stredu z kozmodrómu Bajkonur.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies