Navrátilec Wilshere s prvým gólom za 11 mesiacov, chce ísť na majstrovstvá Európy

NETKY.SK • 20 Apríl 2016, 15:13 • 2 min
Navrátilec Wilshere s prvým gólom za 11 mesiacov, chce ísť na majstrovstvá Európy

LONDÝN - Anglický futbalový reprezentant v službách londýnskeho klubu FC Arsenal Jack Wilshere strelil prvý gól počas ostatných jedenástich mesiacov.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťštyriročný stredopoliar sa presadil v pondelkovom večernom stretnutí rezervného mužstva "kanonierov" proti "dvadsaťjednotke" West Bromwichu Albion, hráči Arsenalu napokon podľahli 1:2, kreatívny záložník odohral celé stretnutie. Wilshere si ešte počas predsezónnej prípravy zlomil ihlicu predkolenia ľavej nohy, nevyhol sa chirurgickému zákroku a prakticky celú aktuálnu sezónu vynechal.

"Chcem ísť na majstrovstvá Európy. Musím presvedčiť trénera Anglicka (Roya Hodgsona) a Arséna Wengera, že môžem hrať," povedal v apríli Wilshere pre oficiálny web svojho zamestnávateľa. Anglicko si v základnej B-skupine ME vo Francúzsku postupne zmeria sily s Ruskom, Walesom a Slovenskom.

Kormidelník Arsenalu potvrdil, že Wilshere by mohol absolvovať návrat na úrovni A-tímu už v nedeľu v dueli 35. kola Premier League na pôde Sunderlandu. "V nedeľu už bude k dispozícii. S prvou prekážkou sa vyrovnal dobre - bol nebezpečný v každom dueli za rezervu a je v solídnej kondícii," povedal Wenger britským médiám, citoval ho portál goal.com.

Rodák zo Stevenage patrí k futbalistom, ktorým sa zdravotné problémy nevyhýbajú. Z minulého ročníka vynechal pre novembrovú operáciu ľavého členka päť mesiacov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona