Navrátilec Stamkos pomohol Tampe k druhému víťazstvu nad Dallasom

NETKY.SK • 24 September 2020, 10:46 • 2 min
Navrátilec Stamkos pomohol Tampe k druhému víťazstvu nad Dallasom

EDMONTON- Tampa Bay Lightning prebrala vedenie vo finálovom súboji o Stanley Cup, v treťom zápase zvíťazila 5:2 a vedie v sérii 2:1.

slovakia

left justify in out

Erik Černák je blízko k Stanley Cupu

Tampa vstúpila do zápasu výborne, hned na začiatku prvej tretiny sa presadili Nikita Kucherov a navrátilec do zostavy, kapitán Steven Stamkos. Tridsaťročný Stamkos sa stal len druhým hráčom v histórii NHL a prvý po 80-tich rokoch, ktorý v play off nastúpil prvýkrát vo finále a skóroval. Pred ním to v roku 1940 dokázal Billy Taylor st. v drese Toronta Maple Leafs. Stamkos vo finálovej sérii 2015 proti Chicagu Blackhaws v šiestich zápasoch neskóroval ani raz, teraz sa mu to podarilo z prvej strely.

V závere prvej tretiny sa v oslabení presadil hráč Dallasu Jason Dickinson.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Tampa Bay Lightning (@tblightning),

 

V druhej tretine Tampa nedala Dallasu žiadnu šancu, "blesky" sa presadili trikrát, prvý gól strelil Victor Hedman. Ďalšie dva pridali Brayden Point a Ondřej Palát. V tretej tretine sa presadil už len Dallas ale nedokázal zo zápasom nič spraviť a podlahol Tampe 2:5. Slovenský obranca Erik Černák odohral v drese "bleskov" 17:50 minúty a pripísal si dve trestné minúty. Jeho krajan v tíme súpera Andrej Sekera strávil na ľade sedemnásť minút.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Tampa Bay Lightning (@tblightning),

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies