Navrátilec Abidal ďalšou letnou akvizíciou AS Monako

NETKY.SK • 8 Júl 2013, 15:15 • 2 min
Navrátilec Abidal ďalšou letnou akvizíciou AS Monako

MONAKO - Francúzsky futbalový obranca Éric Abidal bude pokračovať v kariére v AS Monako. Tridsaťtriročný bek podpísal kontrakt na jeden rok s možnosťou opcie pre francúzsky klub. Informáciu potvrdil AS Monako prostredníctvom oficiálnej webovej stránky a konta na sociálnej sieti Twitter.

slovakia

left justify in out

Abidalovi, ktorý v AS pôsobil v rokoch 2000 - 2002, vypršal po skončení uplynulej sezóny kontrakt so španielskym FC Barcelona. Posilu predstaví nováčik najvyššej francúzskej súťaže Ligue 1 v pondelok spoločne s novou trojicou Ricardo Carvalho, Jérémy Toulalan, Nicolas Isimat-Mirin.

Abidal, ktorý prišiel do metropoly Katalánska v roku 2007 z francúzskeho tímu Olympique Lyon, mal v ostatných rokoch viacero zdravotných problémov. Úspešne bojoval s rakovinou, keď mu najprv v marci 2011 odstránili nádor z pečene a v apríli minulého roka podstúpil jej transplantáciu. Darcom bol jeho synovec Gérard.

AS Monako, ktoré dotuje ruský miliardár Dmitrij Rybolovlev, získalo pred sezónou 2013/2014 do kádra za 70 miliónov eur dvojicu z Porta James Rodríguez a Joao Moutinho, neskôr k nim za médiami odhadovaných 45 miliónov pribudol kolumbijský útočník Radamel Falcao zo španielskeho Atlética Madrid. Abidal sa stal deviatou posilou AS počas letného prestupového obdobia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona