Navrátilci z bojov v Sýrii predstavujú teroristickú hrozbu

NETKY.SK • 23 November 2015, 19:05 • 2 min
Navrátilci z bojov v Sýrii predstavujú teroristickú hrozbu

KIŠIŇOV/BUKUREŠŤ - Na bojových akciách tzv. Islamského štátu (IS) v Sýrii sa podieľajú aj občania Moldavska, niektorí z nich sa už z Blízkeho východu vrátili do vlasti.

slovakia

left justify in out

Informáciu priniesli dnes tlačové agentúry APA a Mediafax s odvolaním sa na slová moldavského ministra obrany Anatola Salarua, ktorý sa v tomto zmysle vyjadril po stretnutí šéfov tamojších tajných služieb s prezidentom krajiny Nicolae Timoftim.


Anatol Salaru sa nedomnieva, že by Moldavsku hrozilo vážne teroristické ohrozenie, pretože podľa jeho názoru už IS dosiahol svoj cieľ, ktorým je vyvolanie paniky.


Moldavský minister obrany však pripustil, že jestvuje vnútorná hrozba zo strany navrátilcov, niekdajších bojovníkov IS.


Iba v uplynulom týždni zadržali dvoch občanov krajiny vo veku 19 a 26 rokov podozrivých z teroristických aktivít, a to pri pokuse ilegálne prekročiť moldavsko-rumunskú štátnu hranicu. Obaja mali pri sebe islamistický propagandistický materiál a ich cieľovou destináciou malo byť Francúzsko.


Salaru dnes zdôraznil, že tak rezort vnútra, ako aj tajné služby si v súčasnej situácii musia plniť povinnosti, ale v tejto súvislosti apeloval aj na občianskeho ducha moldavskej populácie.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona