Návrat Velez-Zuzulovej na svahy, od lekárov má zelenú

NETKY.SK • 4 Jún 2014, 16:04 • 2 min
Návrat Velez-Zuzulovej na svahy, od lekárov má zelenú

ANNECY - Slovenská reprezentantka v alpskom lyžovaní Veronika Velez-Zuzulová po viac ako šesťmesačnej pauze vynútenej zranením kolena a operáciou dostala v stredu povolenie od lekára opäť sa postaviť na lyže.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťdeväťročná Bratislavčanka, ktorá už pred niekoľkými rokmi našla druhý domov vo Francúzsku, o tom informovala prostredníctvom Facebooku. "A je to tu! Dnes posledná kontrola u doktora a dostala som zelenú, môžem sa ísť lyžovať! Po tých šiestich mesiacoch mám toľko energie, že sneh sa bude topiť, keď prídem na kopec," uviedla Velez-Zuzulová.

 

Celá predchádzajúca sezóna sa u slovenskej slalomárky niesla v znamení zranení. Najprv to bol nešťastný pád na ľavé koleno v príprave koncom októbra v rakúskom Hintertuxe, potom pokusy o konzervatívnu liečbu a neúspešný tréningový návrat na svahy vo švajčiarskom Zinale zakončený 9. decembra operačným zákrokom. Nasledovali dlhé týždne a mesiace rehabilitácie a tréningov v posilňovni, o čom svedčí aj fotografia, ktorú úspešná športovkyňa pripojila k radostnému statusu o úspešnej kontrole u lekára. Veronika Velez-Zuzulová pre spomenuté zdravotné problémy prišla o účasť na ZOH v Soči. Na svojom konte má dve víťazstvá v pretekoch Svetového pohára, keď v decembri 2012 uspela v slalome v rakúskom Semmeringu a o tri dni neskôr aj v novoročnom paralelnom slalome v Mníchove. V doterajšej kariére dvakrát skončila na 3. mieste v celkovom hodnotení slalomu SP - podarilo sa jej to v sezónach 2007/2008 a 2012/2013. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona