Návrat Sophie Loren: Bude nakrúcať Cocteauovu jednoaktovku v synovej réžii

NETKY.SK • 9 Júl 2013, 19:55 • 2 min
Návrat Sophie Loren: Bude nakrúcať Cocteauovu jednoaktovku v synovej réžii

RÍM - Talianska herečka Sophia Loren sa na budúci týždeň vráti v Neapole k nakrúcaniu.

slovakia

left justify in out

Sedemdesiatosemročná legenda nielen talianskej kinematografie si zahrá v adaptácii jednoaktovky Jeana Cocteaua Ľudský hlas, ktorú nakrúti ako krátkometrážny film jej syn Edoardo Ponti. Dejiskom nakrúcania bude popri Neapoli, ktorý štáb zvolil s ohľadom na preklad väčšiny textu do tamojšieho dialektu, aj hlavné mesto Rím, informovala tlačová agentúra Reuters.

Sophia Loren, ktorá žiarila na striebornom plátne v talianskych i hollywoodskych filmoch hlavne v 50. a 60. rokoch, nakrúcala naposledy celovečerný film v roku 2009, keď prijala ponuku režiséra Roba Marshalla spoluúčinkovať v muzikáli Nine. O rok neskôr nechýbala v talianskom televíznom miniseriáli Môj dom je plný zrkadiel o živote jej matky.

Rodáčku z Ríma, vlastným menom Sophiu Scicolone, mohli vidieť aj slovenskí diváci v celom rade pozoruhodných filmov, ako napríklad Cid, v Oscarom ocenenej snímke Včera dnes a zajtra, veľkofilme Pád rímskej ríše, či vo filmoch Manželstvo po taliansky, Verdikt, Prejazd Kassandra alebo Pret-a-Porter.

Za úlohu vo filme Vrchárka, adaptácii rovnomenného románu Alberta Moraviu v réžii Vittoria De Sicu, získala Sophia Loren začiatkom 60. rokov Oscara za najlepší ženský herecký výkon. Ďalšieho, čestného Oscara, jej udelili o tri desaťročia neskôr za celoživotné dielo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies