Návrat Sersena do reprezentácie: Nejdem proti chalanom

NETKY.SK • 14 December 2015, 14:28 • 2 min
Návrat Sersena do reprezentácie: Nejdem proti chalanom

BRATISLAVA - Prvýkrát od májových majstrovstiev sveta v Česku sa do slovenskej hokejovej reprezentácie vrátil obranca Michal Sersen.

slovakia

left justify in out

Nemecký pohár v Augsburgu vynechal, keďže bol súčasťou bojkotu početnej skupiny hráčov, no už v novembri vyjadril ochotu vrátiť sa do národného tímu. S mužstvom v stredu cestuje do Švajčiarska na turnaj Arosa Challenge. "Vnímam to tak, že chcem hrať hokej. Nič iné za tým netreba hľadať. Nejdem proti chalanom, volal som o tom s Mišom Handzušom. Povedal som mu svoj názor, on ho akceptuje a chápe môj postoj. Život ide ďalej. Keď som bol mladý chlapec, tak som chcel reprezentovať. Teraz mi bolo ľúto, keď som musel prijať nejaké rozhodnutia. Nakoniec zvíťazila túžba hrať hokej," povedal 29-ročný bek na margo svojho návratu do národného mužstva.


Na adresu hráčov, ktorí boli súčasťou bojkotu a postupne sa rozhodli pre návrat do národného mužstva, sa kriticky vyjadril skúsený bek Zdeno Chára z NHL. "Neviem, čo presne povedal, preto na to nereagujem. Viem iba to, čo sa písalo v médiách, a to pre mňa nie je podstatné. Keď sa niekedy stretneme, tak si to povieme a vysvetlíme. Cez médiá je zbytočné to komentovať," myslí si Michal Sersen, ktorý už štvrtý rok pôsobí v Slovane Bratislava.


Rodák z Gelnice sa vždy tešil na akciu národného tímu. Teraz ho tam čaká kouč Zdeno Cíger, ktorý ho v minulosti viedol aj na klubovej úrovni - v Slovane Bratislava ešte počas pôsobenia v domácej extralige. "Vždy som mal radosť z účasti v reprezentácii. Pre Zdena je to prvý rok, no ja ho poznám. Veď som pod jeho vedením absolvoval dve sezóny. Myslím si, že je dosť dobrý tréner so skúsenosťami aj na hráčskej úrovni. Verím, že všetko pôjde dobre," pokračoval Michal Sersen. V aktuálnej nominácii má niekoľko spoluhráčov z klubu, no nájdu sa aj nové mená. "Je tam dosť chalanov, s ktorými som ešte nehral. Myslím si však, že to je jedno. Ak do Švajčiarska pôjdeme s tým, že chceme odovzdať všetko, tak verím, že sa nám tam podarí niečo uhrať," pokračoval.


Reprezentačná pauza a účasť na turnaji v Arose môžu Sersenovi dodať nové impulzy. Na klubovej úrovni sa mu totiž až tak nedarí a kolísavé výsledky dosahuje aj jeho tím Slovan Bratislava v KHL. "Nie je tajomstvo, že nemám najlepšiu sezónu. Verím, že v reprezentácii prídem do kontaktu s iným herným systémom a nakopne ma to k lepším výkonom," dodal.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies