Navracsics: James Foley slúžil celému spoločenstvu ohrozovanému silami zla

NETKY.SK • 22 August 2014, 14:30 • 2 min
Navracsics: James Foley slúžil celému spoločenstvu ohrozovanému silami zla

BUDAPEŠŤ - Americký novinár James Foley svojím smelým a oddaným postojom k pravdivému informovaniu o jednej z najnebezpečnejších vojnových zón sveta slúžil celému medzinárodnému spoločenstvu, ktoré je ohrozované silami zla.

slovakia

left justify in out

Napísal to dnes v liste adresovanom americkému ministrovi zahraničných vecí Johnovi Kerrymu šéf maďarskej diplomacie Tibor Navracsics v reakcii na Foleyho vraždu v Sýrii.
     

V liste zverejnenom agentúrou MTI Navracsics vyjadril sústrasť novinárovej rodine i Kerrymu. Dodal, že brutálne zavraždenie novinára zaráža každého, zvlášť však maďarských diplomatov, ktorí pomáhali pred tromi rokmi pri oslobodení Foleyho z líbyjského zajatia.
     

Maďarský minister vyjadril podporu Spojeným štátom v ich boji proti "nezmyselnému radikalizmu". "Som presvedčený, že medzinárodné spoločenstvo musí urobiť všetko pre zastavenie násilia, ktoré ohrozuje naše spoločné hodnoty a životy miliónov ľudí," uzatvára Navracsics.
     

Militanti z Islamského štátu zverejnili v utorok videonahrávku zachytávajúcu brutálnu vraždu Jamesa Foleyho, ktorý zmizol v Sýrii v novembri 2012. Totožnosť maskovaného muža, ktorý novinára zabil, zatiaľ nie je známa. Páchateľov prízvuk však nasvedčuje tomu, že by mohlo ísť o britského občana.
     

Na videu sa objavil aj ďalší zadržiavaný americký novinár Steven Sotloff. Toho podľa džihádistov čaká rovnaký osud ako Foleyho, ak prezident USA Barack Obama nezastaví útoky amerických vzdušných síl na postavenia IS v severnom Iraku. Šéf Bieleho domu reagoval vyhlásením, že Spojené štáty budú pokračovať v boji voči tejto teroristickej organizácii.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies