Navaľnyj žiada prepočítanie hlasov z volieb starostu Moskvy

NETKY.SK • 9 September 2013, 14:10 • 2 min
Navaľnyj žiada prepočítanie hlasov z volieb starostu Moskvy

MOSKVA - Ruský opozičný líder Alexej Navaľnyj dnes vyzval na prepočítanie hlasov z nedeľňajších volieb starostu Moskvy. Podľa oficiálnych výsledkov zvíťazil spojenec Kremľa Sergej Sobianin.

slovakia

left justify in out

Volebná komisia oznámila, že Sobianin získal vyše 51 percent hlasov. Prekročil 50-percentnú hranicu, čím sa vyhol druhému kolu hlasovania. Navaľného podporilo vyše 27 percent Moskovčanov. "Neuznávame výsledky, ktoré oznámili. Boli zmanipulované," napísal Navaľnyj na svojom blogu a vyzval na prepočítanie hlasov.

Frustrovaní stúpenci opozičného lídra sa dnes večer chystajú v Moskve protestovať, informovala agentúra AP. Navaľnyj odkázal, že sa nesnaží vyvolať v ruskej metropole nepokoje. Namiesto toho pozval Sobianina, jeho tím a zástupcov volebných pozorovateľov na rozhovory.

Sobianin, ktorý bol starostom Moskvy od roku 2011, na margo výsledkov konštatoval, že Moskva "zložila skúšku zo slobodných a spravodlivých volieb".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies