Navaľnyj vyzval svojich stúpencov na zorganizovanie ďalších protestov

NETKY.SK • 13 Apríl 2017, 07:38 • 2 min
Navaľnyj vyzval svojich stúpencov na zorganizovanie ďalších protestov

MOSKVA - Ruský opozičný politik a bloger Alexej Navaľnyj vyzval dnes svojich prívržencov na to, aby 12. júna - a síce počas ruského štátneho sviatku - zorganizovali po celej krajine protestné zhromaždenia.

slovakia

left justify in out

Politika prepustili v pondelok z väzenia, kde si odsedel 15 dní za kladenie odporu pri zatýkaní, ku ktorému došlo tesne pred začiatkom demonštrácie proti korupcii. Za jej organizovanie súd Navaľnému nariadil zaplatiť pokutu vo výške 20.000 rubľov (324 eur).

 

Navaľného zadržali v nedeľu 26. marca na Tverskej ulici v centre Moskvy, kde sa v ten deň popoludní konala úradne nepovolená protestná akcia proti korupcii. Celkovo bolo počas nej zadržaných od 500 do 1000 účastníkov. Medzi zadržanými bolo aj viacero novinárov.

 

Navaľnyj vlani v decembri oznámil, že sa v budúcoročných voľbách mieni uchádzať o úrad prezidenta Ruskej federácie. Súčasný prezident Vladimir Putin zatiaľ nepotvrdil, či sa v marci 2018 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies