Navaľný musí počas domácej väzby nosiť elektronický náramok

NETKY.SK • 4 Marec 2014, 19:17 • 2 min
Navaľný musí počas domácej väzby nosiť elektronický náramok

MOSKVA - Popredný kritik politiky Kremľa má do 28. apríla zakázané opúšťať svoj byt na predmestí Moskvy

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ruskému opozičnému lídrovi Alexejovi Navaľnému nechali nasadiť elektronický náramok, aby mohli sledovať jeho aktivity počas dvojmesačnej domácej väzby, ktorú na neho koncom februára uvalil súd. V utorok o tom informovala hovorkyňa ruskej Federálnej služby pre výkon trestov, ktorú cituje spravodajský portál RIA Novosti. Popredný kritik politiky Kremľa má podľa neho až do 28. apríla zakázané opúšťať svoj byt na predmestí Moskvy, pričom nesmie používať internet, telefonovať alebo iným spôsobom komunikovať s kýmkoľvek okrem príbuzných, právnikov a policajných vyšetrovateľov. 

 

Domáca väzba súvisí s vyšetrovaním sprenevery, ktorej sa Navaľný údajne dopustil voči francúzskej kozmetickej firme Yves Rocher. Podľa súdu je dôvodom opakované porušenie sľubu, že nebude cestovať mimo Moskvy. Navaľný sa pritom iba v pondelok vrátil z väzenia, kde si odpykal týždňový trest za účasť na nepovolenej demonštrácii, uvádza RIA Novosti.

 

Tridsaťsedemročného aktivistu známeho predovšetkým odhaľovaním korupcie vo vládnych kruhoch ešte v júli minulého roka usvedčili zo sprenevery v úrade gubernátora Kirovskej oblasti, kde pôsobil ako poradca. Navaľný a jeho podporovatelia všetky obvinenia odmietajú ako politicky motivované.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies