Navaľný hovoril v Novosibirsku o demokracii

NETKY.SK • 8 Jún 2015, 08:05 • 2 min
Navaľný hovoril v Novosibirsku o demokracii

NOVOSIBIRSK - Ruský opozičný líder Alexej Navaľný navštívil dnes najväčšie sibírske mesto, kde vyzval voličov, aby sa zúčastnili na výbere opozičných kandidátov pre regionálne voľby. Išlo o jeho prvú cestu mimo Moskvy za posledné tri roky.

slovakia

left justify in out

"Som tu, aby som vás presvedčil veriť v demokraciu," vyhlásil Navaľný v parku mesta Novosibirsk. Míting prilákal niekoľko stoviek ľudí vrátane jeho odporcov, ktorí mu nadávali a označili ho za špióna Spojených štátov.

 

Agentúra AP pripomenula, že Navaľnýmal zakázané opustiť Moskvu od roku 2012 vzhľadom na súdne procesy.

Navaľného v kauze Yves Rocher odsúdili vlani 30. decembra na tri a pol roka väzenia za finančný podvod s podmienečným odkladom na päť rokov. Rovnaký trest, avšak nepodmienečný, udelil súd jeho bratovi Olegovi.

Bratia Navaľní v procese čelili obvineniam zo sprenevery 30 miliónov rubľov spoločnosti Yves Rocher Vostok a ďalších štyroch miliónov z ďalšej firmy. Obaja tieto obvinenia odmietajú.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies