Navaľného zadržali pred odchodom na protikorupčný míting

NETKY.SK • 12 Jún 2017, 13:17 • 2 min
Navaľného zadržali pred odchodom na protikorupčný míting

MOSKVA - Ruského opozičného politika a blogera Alexeja Navaľného dnes zadržali vo vchode do jeho domu. Na svojom konte na sociálnej sieti Twitter o tom napísala jeho manželka. Oficiálne táto správa ešte nebola potvrdená.

slovakia

left justify in out

Ako dodala rozhlasová stanica Echo Moskvy, radnica hlavného mesta varovala občanov "pred zneužívaním sviatočných podujatí na politické ciele". Šéf oddelenia regionálnej bezpečnosti v moskovskej radnici Vladimir Černikov pri tom pre Echo dnes ráno uviedol, že polícia nebude brániť v protestoch aktivistov, ak prídu bez plagátov a nebudú vykrikovať heslá.

 

Navaľnyj v nedeľu informoval, že sa rozhodol, že zhromaždenie jeho prívržencov sa neuskutoční na úradmi odobrenom Sacharovovom prospekte vzhľadom na to, že po nátlaku radnice na dodávateľské firmy nemajú ako zabezpečiť pódium pre svoju akciu a jej ozvučenie. Namiesto toho Navaľnyj vyzval svojich prívržencov, aby prišli na Tverskú ulicu v centre Moskvy. Moskovská radnica označila Navaľného rozhodnutie o zmene miesta konania mítingu za provokáciu.

 

Tverská ulica je dnes jedným z dejísk podujatí spojených s dnešným sviatkom - Dňom Ruska.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona