Navaľného odsúdili na deväť rokov. Dôvod vás prekvapí!

NETKY.SK • 22 Marec 2022, 14:33 • 2 min
Navaľného odsúdili na deväť rokov. Dôvod vás prekvapí!

MOSKVA - Moskovský súd udelil v utorok lídrovi ruskej opozície Alexejovi Navaľnému trest odňatia slobody v trvaní deväť rokov po tom, ako ho uznal za vinného z podvodu a pohŕdania súdom. Navaľnyj si trest odpyká v trestaneckej kolónii s najvyšším stupňom stráženia.

slovakia

left justify in out

Sudkyňa Margarita Kotovová okrem toho udelila v utorok lídrovi ruskej opozície i pokutu vo výške 1,2 milióna rubľov (8 285 eur).

Agentúra AFP upozorňuje na to, že okamžite po vynesení rozsudku nebolo jasné, či si ruský opozičný politike tento trest odpyká súbežne s 2,5-ročným trestom vyneseným v kauze Yves Rocher. Tento trest si Navaľnyj odpykáva v trestaneckej kolónii už od februára 2021.

 

img

 

Ruská prokuratúra pre Navaľného pôvodne žiadala 13 rokov väzenia v zariadení s najvyšším stupňom stráženia. Tento trest mal zahŕňať aj 2,5-ročný trest, ktorý si Navaľnyj aktuálne odpykáva.

 

Utorkové zasadanie súdu sa konalo priamo v nápravnovýchovnom tábore č. 2 v meste Pokrov, kde si politik odpykáva  trest  v už spomínanej kauze údajnej sprenevery Yves Rocher.

 

img

 

Alexej Navaľnyj bol obžalovaný z toho, že spreneveril milióny dolárov z príspevkov od darcov určených na podporu svojich politických organizácií. Prípadom z pohŕdania súdom zase súvisel z obvineniami, že Navaľnyj sa neúctivo správal k sudkyni Vere Akimovovej, ktorá s ním viedla proces v kauze údajného ohovárania jedného veterána druhej svetovej vojny.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nikoleta Preložníková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies