Navaľného odsúdili na 30 dní za organizovanie nepovoleného protestu

NETKY.SK • 15 Máj 2018, 17:19 • 2 min
Navaľného odsúdili na 30 dní za organizovanie nepovoleného protestu

MOSKVA - Ruského opozičného vodcu Alexeja Navaľného odsúdili v utorok na 30 dní väzenia za organizovanie nepovoleného protestu v metropole Moskva. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Odsúdenie súvisí so sériou protestov, ktorú Navaľnyj organizoval 5. mája v Moskve a ďalších desiatkach ruských miest. Demonštrácie prebiehajúce pod heslom "On nie je náš cár" sa konali pred inauguráciou Vladimira Putina, ktorý sa 7. mája ujal funkcie prezidenta na štvrté funkčné obdobie.

 

Okresný súd v Moskve v utorok usvedčil Navaľného z organizovania nepovoleného zhromaždenia a poslal ho za mreže na 30 dní. Samotný Navaľnyj obvinenia vznesené voči svojej osobe označil za absurdné. Taktiež označil za nezákonné rozhodnutie úradov, ktoré protest v Moskve nepovolili.

 

Bojovník proti korupcii a jeden z najvýraznejších Putinových kritikov Alexej Navaľnyj si za organizovanie nepovolených demonštrácií odpykal už viacero väzenských trestov v trvaní niekoľkých týždňov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies