Navaľného obvinili z nezákonného prijímania príspevkov zo zahraničia

NETKY.SK • 13 August 2013, 09:21 • 2 min
Navaľného obvinili z nezákonného prijímania príspevkov zo zahraničia

MOSKVA - Ruská prokuratúra dnes obvinila opozičného lídra Alexeja Navaľného z nezákonného prijímania finančných príspevkov zo zahraničia pre svoju kampaň pred septembrovými voľbami starostu Moskvy. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

"Kontroly potvrdili informáciu o zahraničnom financovaní Navaľného volebnej kampane," oznámila ruská generálna prokuratúra. Podľa nej prijal peniaze od viac ako 300 fyzických alebo právnických osôb. Podľa ruských zákonov však kandidáti nemôžu prijímať príspevky zo zahraničia.

Navaľnyj reagoval slovami, že všetky príspevky na jeho kampaň pochádzajú od ruských občanov, hoci niektorí žijú v zahraniční alebo sú na dovolenke mimo Ruska. Účelom obvinení je podľa neho pokus o diskreditáciu jeho osoby. Tvrdí, že vláda má obavy z jeho kampane, ktorá podľa neho znižuje preferencie Sergejovi Sobjaninovi, Kremľom podporovanému kandidátovi. Podľa prieskumov verejnej mienky, pripomenula agentúra Reuters, má Navaľnyj 15-percentnú a Sobjanin 75-percentnú podporu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies