Navaľného nadáciu vyňali z ruského štátneho registra právnických osôb

NETKY.SK • 2 September 2021, 09:03 • 2 min
Navaľného nadáciu vyňali z ruského štátneho registra právnických osôb

MOSKVA - Nadácia Fond boja proti korupcii, rovnako ako aj ďalšie organizácie prepojené s Navaľným, boli na základe rozhodnutia moskovského súdu zaradené 9. júna do databázy extrémistických a teroristických organizácií.

slovakia

left justify in out

Podľa údajov z registra zrušila organizácia svoju evidenciu ako právnickej osoby 31. augusta. Bývalý riaditeľ nadácie Ivan Ždanov uviedol, že v súvislosti so zrušením nadácie podal žiadosť adresovanú priamo ruskému ministrovi spravodlivosti Konstatinovi Čujčenkovi o vyňatie organizácie zo zoznamu zahraničných agentov.

 

Odvolanie proti tomuto rozsudku bolo zamietnuté 4. augusta, a preto FBK 10. augusta oficiálne zaradili do tejto databázy. Pre zaradenie do databázy boli zmrazené všetky bankové účty nadácie, ktorá má zároveň zakázané otvoriť si nové účty, vysvetľuje portál Meduza.io.

 

Prečítajte si: V Rusku sa začalo vyšetrovanie so spojencami Alexeja Navaľného

 

Navaľného zadržali v januári po návrate z Nemecka, kde sa päť mesiacov zotavoval z pokusu o otravu nervovoparalytickou látkou typu novičok. Z tohto činu Navaľnyj obviňuje ruského prezidenta Vladimira Putina a ruské tajné služby. Kremeľ akúkoľvek úlohu pri otrave popiera.

 

Moskovský súd následne vo februári rozhodol, že počas pobytu v Nemecku Navaľnyj porušil podmienky podmienečného prepustenia v kauze starého prípadu sprenevery, ktorý sa všeobecne považuje za politicky motivovaný.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies