NATO zriadilo fondy na pomoc Ukrajine

NETKY.SK • 2 December 2014, 08:05 • 2 min
NATO zriadilo fondy na pomoc Ukrajine

BRUSEL - Členské krajiny Severoatlantickej aliancie zriadili štyri trustové fondy, ktoré majú pomôcť Ukrajine pri reforme armády. Ministri zahraničných vecí členských krajín NATO oficiálne spustia fondy dnes, informovala agentúra TASS.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg uviedol, že finančné prostriedky sú určené na reformu a modernizáciu ukrajinskej armády v štyroch oblastiach: logistika, velenie a kontrola, kybernetická obrana, vojenské zdravotníctvo a rehabilitácia zranených. Agentúra DPA informovala, že ministri zahraničných vecí členských krajín NATO absolvujú dnes prvé kolo rokovaní pod vedením Stoltenberga - nového šéfa aliancie. Dominantnou témou bude okrem Ukrajiny aj Afganistan.
      

Na začiatku rokovaní sa ministri stretnú so šéfom ukrajinskej diplomacie Pavlom Klimkinom. Hoci sa Ukrajina v súčasnosti neusiluje o členstvo v NATO, Stoltenberg odmietol požiadavku Moskvy na záruku, že Ukrajina nikdy nevstúpi do aliancie, dodala DPA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies