NATO zabilo pri nálete operačného veliteľa al-Káidy

NETKY.SK • 16 August 2010, 12:38 • 2 min
NATO zabilo pri nálete operačného veliteľa al-Káidy

NATO zabilo pri nálete operačného veliteľa al-Káidy

slovakia

left justify in out

Päť civilistov zahynulo a ďalších 20 utrpelo zranenia, keď na pohrebe v južnom Afganistane vybuchla bomba Talibanu. Informoval o tom dnes hovorca vlády.
      Bombu odpálili v nedeľu v okolí mesta Sangin v provincii Helmand, kde sa na cintoríne zhromaždili ľudia, aby pochovali ženu.
      Sily NATO dnes oznámili, že pri nálete v Afganistane zabili operačného veliteľa al-Káidy. Vojenská koalícia už skôr uviedla, že zabila dvoch povstalcov pri nedeľnom nálete na nákladné auto, unikajúce z miesta prestrelky s políciou v severnej provincii Kundúz. Povstalci totiž zaútočili na policajnú stanicu.
      NATO dnes identifikovalo jedného zo zabitých ako Abú Bákira, zástupcu veliteľa Talibanu a vodcu al-Káidy. Podľa niektorých správ poskytoval prístrešie štyrom samovražedným bombovým atentátnikom, ktorí sa pripravovali na útoky na mesto Kundúz. NATO o tom informovalo v dnešnom vyhlásení.
      Predstavitelia USA uviedli, že v Afganistane pôsobí iba malý počet bojovníkov al-Káidy.
      V októbri 2009 poradca pre americkú národnú bezpečnosť James Jones vyhlásil, že v krajine operuje menej ako 100 bojovníkov al-Káidy, a dodal, že nemajú v Afganistane ani základne, ani možnosti na uskutočnenie útokov v západných štátoch.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies