NATO vyzýva Rusko, aby zrušilo diplomatické uznanie Južného Osetska a Abcházska

NETKY.SK • 21 Máj 2012, 23:32 • 2 min
NATO vyzýva Rusko, aby zrušilo diplomatické uznanie Južného Osetska a Abcházska

NATO vyzýva Rusko, aby zrušilo diplomatické uznanie Južného Osetska a Abcházska - Politika Členské štáty NATO dnes opätovne vyzvali Rusko na zrušenie uznania nezávislosti gruzínskych separatistických regiónov Južné Osetsko a Abcházsko. Naďalej vyzývame Ru

slovakia

left justify in out

img

Členské štáty NATO dnes opätovne vyzvali Rusko na zrušenie uznania nezávislosti gruzínskych separatistických regiónov Južné Osetsko a Abcházsko.
      "Naďalej vyzývame Rusko na prehodnotenie svojho uznania regiónov Južné Osetsko a Abcházsko za nezávislé štáty," uviedla Aliancia v deklarácii zo summitu v Chicagu.
      Rusko uznalo dve odštiepenecké gruzínske republiky za nezávislé štáty po päťdňovej vojne s Gruzínskom pre spor o Južné Osetsko v auguste 2008. Jediné krajiny, ktoré nasledovali tento krok sú Nikaragua, Venezuela a tichomorské štátiky Nauru a Tuvalu. Ďalší ostrovný štát Vanuatu uznal z dvoch gruzínskych regiónov len nezávislosť Abcházska, uviedla agentúra RIA Novosti.
      "Opakujeme našu pokračujúcu podporu územnej celistvosti a suverenite Gruzínska v rámci jeho medzinárodne uznaných hraníc. Vítame gruzínske plné dodržiavanie dohody o prímerí sprostredkované EÚ a ďalšie jednostranné opatrenia na budovanie dôvery. Vítame gruzínsky záväzok nepoužiť silu a vyzývame Rusko k rovnakému kroku," konštatuje deklarácia NATO.
      Aliancia zároveň vyzvala Moskvu na stiahnutie jej vojenských síl z Abcházska a Južného Osetska, ktoré označila za gruzínske územie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies