NATO vyzvalo Rusko, aby stiahlo svojich vojakov na základne a viedlo dialóg

NETKY.SK • 3 Marec 2014, 08:00 • 2 min
NATO vyzvalo Rusko, aby stiahlo svojich vojakov na základne a viedlo dialóg

BRUSEL - NATO varovalo dnes Rusko, že akákoľvek vojenská akcia voči Ukrajine je v rozpore s medzinárodným právom a vyjadrilo vážne znepokojenie z rozhodnutia ruského parlamentu schvaľujúceho použitie vojenskej sily na Ukrajine.

slovakia

left justify in out

Severoatlantická aliancia po rokovaní veľvyslancov členských štátov v Bruseli vyzvala Rusko, aby stiahlo svojich vojakov späť na svoje základne a prestalo zasahovať do diania na Ukrajine.
      

"Vyzývame obe strany, aby okamžite pristúpili k hľadaniu mierového riešenia sporu pomocou dvojstranného dialógu, aj s medzinárodnou pomocou, ako aj s pomocou medzinárodných pozorovateľov pod dohľadom Bezpečnostnej rady OSN alebo Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe," uvádza sa v stanovisku NATO, z ktorého citovala agentúra Reuters.
      

Zasadnutie Rady NATO venované situácii na Ukrajine na dnes zvolal v sobotu generálny tajomník NATO Anders Fogh Rasmussen. Ten ešte pred zasadnutím Rady novinárom dnes tlmočil svoj postoj, že Rusko svojimi vojenskými zásahmi na Ukrajine ohrozuje mier v Európe a musí sa okamžite postarať o zníženie napätia. "To, čo Rusko v súčasnosti robí na Ukrajine, je porušením Charty Spojených národov. Ide o ohrozenie mieru a bezpečnosti v Európe," povedal Rasmussen pred začiatkom rokovania veľvyslancov v Bruseli.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona