NATO vyslala do vojnou rozvráteného Afganistanu tisícky vojakov, majú dopomôcť k bezpečnosti v krajine

NETKY.SK • 29 Jún 2017, 12:04 • 2 min
NATO vyslala do vojnou rozvráteného Afganistanu tisícky vojakov, majú dopomôcť k bezpečnosti v krajine

BRUSEL - Severoatlantická aliancia vyšle do Afganistanu ďalších približne 3000 príslušníkov ozbrojených síl svojich členských štátov.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na vyhlásenie generálneho tajomníka NATO Jensa Stoltenberga. Pred dnešným stretnutím ministrov obrany NATO v Bruseli Stoltenberg uviedol, že ochotu vyslať ďalších svojich vojakov do Afganistanu už prisľúbilo 15 členských štátov Aliancie a prísľuby ďalších krajín očakáva v priebehu dnešného dňa.

 

Podľa Stoltenberga však zvýšenie počtu vojakov NATO v Afganistane neznamená, že sa Aliancia znovu začne zapájať do bojových operácií proti militantnému hnutiu Taliban.

 

"Nebudeme vykonávať bojové operácie, ale pomáhať Afgancom v boji a v preberaní plnej zodpovednosti za bezpečnosť v ich vlastnej krajine," povedal Stoltenberg.

 

Aliancia si stanovila za cieľ najmä zintenzívnenie výcviku príslušníkov afganských špeciálnych jednotiek, ktorí zohrávajú kľúčovú úlohu v boji proti Talibanu. Ďalším cieľom NATO v Afganistane je pomoc pri budovaní tamojších vzdušných síl a výcvik pilotov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona