NATO: Ukrajinský premiér v Bruseli žiadal o pomoc armáde

NETKY.SK • 15 December 2014, 22:24 • 2 min
NATO: Ukrajinský premiér v Bruseli žiadal o pomoc armáde

BRUSEL - Ukrajinský premiér Arsenij Jaceňuk počas pondelňajšej prítomnosti v bruselskom sídle NATO požiadal alianciu o väčšiu pomoc armáde jeho krajiny v boji proti proruským povstalcom na východe Ukrajiny.

slovakia

left justify in out

Jaceňuk sa v tejto veci obrátil na generálneho tajomníka NATO Jensa Stoltenberga, ktorý na čele bloku nedávno nahradil Andersa Rasmussena. Líder postsovietskej krajiny priznal, že požiadal o dodatočnú podporu pre ukrajinské ozbrojené sily a národnú gardu.

 

Severoatlantická aliancia a jej členovia prisľúbili Ukrajine konkrétnu pomoc zameranú na zlepšenie bezpečnosti krajiny, zatiaľ však Kyjevu neposkytli zbrane. Ruská vláda sa opakovane vyjadrila, že dodaním zbraní Ukrajine v boji proti separatistom na východe krajiny by západné krajiny porušili medzinárodné dohody a destabilizovali by situáciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies