NATO: Rusko má stále na Ukrajine svojich vojakov

NETKY.SK • 24 Október 2014, 13:38 • 2 min
NATO: Rusko má stále na Ukrajine svojich vojakov

MONS - Rusko má na východe Ukrajiny stále svojich vojakov a napriek čiastočnému stiahnutiu vojsk z blízkosti ukrajinských hraníc si v tejto oblasti ponecháva mimoriadne bojaschopné jednotky, informovala dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na vyhlásenie vrchného veliteľa NATO v Európe generála Philipa Breedlova.

slovakia

left justify in out

 "Sme svedkami pomerne slušného sťahovania ruských síl z územia Ukrajiny, ale ruské jednotky na východe Ukrajiny nepochybne ešte stále sú," povedal dnes Breedlove v sídle veliteľstva síl NATO neďaleko belgického mesta Mons.

 

Určitá časť ruských vojakov rozmiestnených neďaleko ukrajinských hraníc sa už stiahla a ďalší sa na odchod zdanlivo pripravujú, "ale jednotka, ktorá sa očividne stiahnuť nechystá, aj naďalej na Ukrajine pôsobí ako donucovací prostriedok," povedal Breedlove.

 

Dohody, ktoré zástupcovia Kyjeva a separatistov uzavreli v septembri v Minsku, predpokladajú okrem iného aj stiahnutie cudzincov bojujúcich na východe Ukrajiny.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies